'Besluit aansluiting N34 pas na de verkiezingen'

EMMEN - Het besluit over de omstreden nieuwe aansluiting op de N34 bij Klijndijk valt zeer waarschijnlijk pas na de verkiezingen. Dat verwacht gedeputeerde Henk Brink.
Gedeputeerde Brink heeft deze week vertrouwelijk met de gemeenteraad van Emmen over de N34 gesproken. De nieuwe aansluiting ligt gevoelig en kent zowel voor- als tegenstanders.

Onderzoek
Op wens van Provinciale Staten zijn twee opties onderzocht: een nieuwe aansluiting aan de Slenerweg bij Klijndijk of het ombouwen van de bestaande aansluiting Emmen-Noord.

Standpunt bepalen
Volgens Brink wil de raad van Emmen nog een standpunt bepalen. "Dat zal in een openbare commissie gebeuren en daarna moet het college van Emmen er nog wat van vinden. Ik verwacht het oordeel van Emmen op 17 maart. Dat is een dag voor de verkiezingen. Het wordt dus heel lastig om in deze bestuursperiode nog een besluit te nemen."

Gemeenten zijn verdeeld
De colleges van Borger-Odoorn en Coevorden kijken verschillend tegen het al jaren slepende dossier aan. Borger-Odoorn is voorstander van de variant Klijndijk, maar Coevorden ziet liever dat Emmen-Noord wordt omgebouwd tot een veilige aansluiting.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl