Inwoners Oosterhesselen willen maximaal 150 asielzoekers in dorp

OOSTERHESSELEN - Ruim zevenhonderd inwoners van Oosterhesselen stelden donderdagavond kritische vragen over de komst van asielzoekers naar het dorp.
Tijdens een druk bezochte bewonersbijeenkomst in Sporthal De Goorns werd duidelijk dat de inwoners vooral moeite hebben met het aantal op te vangen vluchtelingen. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) wil vierhonderd tot zevenhonderd asielzoekers opvangen in het voormalige conferentieoord De Klencke in Oosterhesselen.

Maximaal 150

Inwoners van het dorp willen er maximaal 150. Het COA geeft aan dat er minimaal vierhonderd asielzoekers komen, omdat het anders niet rendabel is.

Veel vragen
De Hesselers hadden veel vragen tijdens de bijeenkomst. Wat gaan de vluchtelingen overdag doen? Komt er een pinautomaat in het dorp? Hoe gaat het straks met openbaar vervoer? Over dat soort vragen moet binnenkort meer duidelijkheid komen. Op 3 maart vergadert de gemeenteraad van Coevorden over de kwestie. Op 10 maart neemt het college van B&W een besluit.

Emoties

De emoties liepen donderdagavond soms hoog op. Een aantal bezoekers dreigde met elkaar op de vuist te gaan. Omstanders voorkwamen dat de boel uit de hand liep.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl