Bezorgde bewoners Egelslag schieten weinig op met bijeenkomst na fatale burenruzie

ASSEN - Zo'n 25 buurtbewoners van de Egelslag komen naar de Opstandingskerk, om te praten over hun angst en zorgen na de fatale burenruzie vorige week in hun straat in Marsdijk in Assen. Na afloop zwijgt iedereen. Ze lijken er weinig mee te zijn opgeschoten.
Anderhalf uur zijn ze binnen en praten ze met de wijkagent en de opbouwwerker. Ze willen weten hoe het nu verder moet in hun straat, nadat een 52-jarige buurman een week ervoor het leven laat na een burenruzie. Hij wordt na een handgemeen met de buurjongen en de buurman onwel en sterft later in het ziekenhuis.

Eén gezin verdachte
Eén gezin, dat bij de ruzie betrokken is, is verdachte in deze zaak. De 22-jarige zoon zit nog twee weken langer vast, zijn vader en moeder zijn na drie dagen weer vrijgelaten en elders ondergebracht.

De zoon wordt verdacht van poging tot doodslag, ook al wijst sectie uit dat de 52-jarige buurman niet is gestorven aan schoppen, die hij tegen het hoofd kreeg. Of hartfalen hem fataal is geworden, kan het Openbaar Ministerie nog niet zeggen, omdat het definitieve sectierapport er nog niet is. Het slachtoffer was drie dagen voor de fatale burenruzie nog gedotterd.

Een groepje buren is zo bezorgd over hoe het nu verder moet, dat de gemeente Assen maandag besluit ze per brief uit te nodigen voor een gesprek. Er zijn al jaren problemen vindt een aantal bewoners, maar de wijkagent, de opbouwwerker en buurtbemiddeling slagen er niet in de zaak op te lossen. Vorige week maandag escaleert de zaak.

Niets opgeschoten

Eén bewoner zegt na de bijeenkomst "dat ze in feite niets zijn opgeschoten met de informatieavond". De wijkagent en de opbouwwerker vertellen dat er gesprekken komen met de twee gezinnen, tussen wie het vorige week ernstig escaleerde. Bedoeling is om te kijken of er bemiddeling mogelijk is.
Maar wellicht is dat niet nodig, omdat de advocate van de moeder van het verdachte gezin deze week al aan RTVDrenthe laat weten dat het gezin de straat wil verlaten, "als dat tenminste mogelijk is".

Eerder hierover:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl