Schrappen van poetshulp in Assen toch niet zonder keukentafelgesprek

Midden-Drenthe moet in gesprek blijven over huishoudelijke hulp
Midden-Drenthe moet in gesprek blijven over huishoudelijke hulp
ASSEN - Geen SP-motie in de raad van Assen vanavond. Want honderden cliënten in Assen die hun poetshulp per 1 mei dreigen kwijt te raken, kunnen alsnog een persoonlijk gesprek krijgen.
Die toezegging deed wethouder Ruud Wiersema vanavond. Ze krijgen allemaal een brief, waarin ze de kans wordt geboden om alsnog een 'keukentafelgesprek' te krijgen over de noodzaak van een thuishulp voor huishoudelijke klusjes.

Zelf betalen

De gemeente moet fors bezuinigen op de wet Maatschappelijke Ondersteuning. Daarom wordt de hulp in de huishouding als eerste geschrapt, omdat de mensen zelf wel een schoonmaakhulp kunnen betalen, zoals ieder ander. En als ze daarvoor te krap bij kas zijn, schiet de gemeente te hulp met wat extra financiële bijstand.

Twee keer een motie
Voor de SP is dat allemaal te simpel gesteld, omdat de hulp in de huishouding meer is dan alleen een poetsvrouw. De hulp heeft ook een signaalfunctie, mochten er zaken misgaan. Fractieleider Jan Broekema wapperde tot twee keer toe al met een motie in de raad.

Maar na protesten van meerdere fracties in de raad, en de toezegging van de wethouder om alsnog het gesprek aan de gaan, is de motie vanavond uiteindelijk ingetrokken.

Eerder hierover:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl