Miljoenen euro's afgepakt in witwaszaak Noord-Nederland

ASSEN - Het meest in oogspringend was de Aston Martin met een waarde van zo'n 300.000 euro. Maar daar bleef het niet bij. Tot nu toe is voor 4,4 miljoen euro aan spullen en geld in beslag genomen en zijn meer dan twintig verdachten aangehouden in een grote witwaszaak in Noord-Nederland.

Het Openbaar Ministerie is nog volop bezig met onderzoek in deze zaak dat de naam 'Arville' kreeg. In mei vorig jaar deed de politie meerdere invallen in Assen, Gasteren en Leeuwarden. Vier Leeuwarders werden aangehouden.
Dure auto
In Assen werd een inval gedaan bij een autobedrijf. Daar werd de luxe Aston Martin-auto in beslag genomen. Twee hoofdverdachten zouden crimineel geld onder andere via dit autobedrijf witwassen. In Gasteren werd een inval gedaan in een woning. Wat daar in beslag werd genomen is niet bekendgemaakt.
Onderzoek loopt nog
Uit cijfers van het Openbaar Ministerie blijkt dat in deze zaak ook beslag is gelegd op een loods en een woning, een aantal auto's, sieraden en contant geld. Het onderzoek is nog niet afgerond.

Eerder hierover:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl