GroenLinks bezorgd over meer gaswinning bij Assen

Nederlandse Aardolie Maatschappij
Nederlandse Aardolie Maatschappij
ASSEN - GroenLinks in Assen maakt zich opnieuw zorgen over de gaswinlocatie bij Witterbroek. De partij zegt steeds meer activiteiten te zien bij de zogeheten Baggelhuizen-put.
Nu er in Groningen discussie is over het al dan niet verder dichtdraaien van de gaskraan, is GroenLinks bang dat de NAM andere locaties zoekt om naar gas te boren.

Vragen aan college

De fractie van GroenLinks stelt opnieuw vragen aan het college van B&W. Dat deed de partij vorig jaar ook al, toen duidelijk werd dat de NAM proefboringen ging doen bij Assen-Zuid naar twee putten vanaf de gaslocatie Witten. De NAM wil daarmee twee geïsoleerde blokken gas bij Assen-Zuid bereiken.
Het college van B en W liet toen weten de bezorgdheid te delen. Maar de NAM gaf aan dat de kans op gasbevingen door deze proefboringen zeer klein was.

Ook meer gas?

GroenLinks vraagt zich nu af of het college ook weet of de NAM na de proefboringen bij Assen ook meer gas gaat winnen. Ook wil de partij weten welke gevolgen de nieuwe gaswinning met zich meebrengt. Vooral omdat de locatie zich dicht bij twee grote woonwijken in Assen bevindt. Ook wil de partij opheldering, wat er gebeurt bij eventuele schade.

Vanaf 1994 boort de NAM al naar gas bij Assen. De nieuwe proefboring gaat naar twee gasvelden, namelijk naar de gasvelden Assen-Zuid en Eleveld-Noord.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl