FC Emmen laat koploper tanden pas in slotfase zien: 2-3 nederlaag

VOETBAL - FC Emmen is er niet in geslaagd om koploper NEC punten af te snoepen. De Nijmegenaren wonnen met 2-3 in de JENS-vesting. Emmen vocht zich in de slotfase nog knap terug van een 0-3 achterstand, maar verder dan treffers van Laghmouchi en Siekman kwam de thuisclub niet.
De nederlaag betekende de tweede verliespartij in vijf dagen tijd voor de mannen van Gall, die nu zijn gezakt naar de 6e plaats in de Jupiler League. De marge voor een playoff-ticket bedraagt na 25 van de 38 duels zes punten. Zoals de stand nu is, zal Emmen bij de eerste tien moeten eindigen.

Gemis

Gall wil zich er het liefst niet achter verschuilen, maar aan het einde van het interview zei hij het toch: "Als de geblesseerde spelers er vandaag bij waren geweest, dan hadden we NEC kunnen pakken vanavond." Feit is dat Sander Rozema, Boy Deul, Gaby Jallo en ook Marko Meerits er niet bij waren. Met name het gemis van de veldspelers laat zich gelden. Door de verschuivingen in het veld verdwijnen de automatismen en zonder de sterkhouders mist Emmen ook een brok aan routine.

1e helft

Al na zes minuten kwam NEC op voorsprong. Nadat Emmen brutaal van start ging en via Bergkamp bijna succesvol was, was de eerste de beste aanval van de gasten raak. Een diepe bal op rechts werd wel op waarde geschat door Alireza Jahanbakhsh, terwijl Siekman controle over de situatie dacht te hebben. Jahanbakhsh tikte de bal handig langs Siekman en schoot in de korte hoek raak. Doelman Wesley de Ruiter, die zijn debuut maakte voor FC Emmen, had het nakijken. "Ik had de bal niet in die hoek verwacht. Helaas kon ik mijn had niet volledig achter de bal krijgen. Anders had ik em gehad", aldus De Ruiter. NEC had wat het wilde en bleef vanuit een hechte organisatie rustig ballen. Emmen probeerde wel gevaar te stichten, maar zoals Gall het treffend typeerde: "De ploeg vergat om van mogelijkheden echte kansen te maken." Emmen dook wel drie keer gevaarlijk op voor doelman Smits van NEC, maar Bannink mikte te hoog, Siekman kwam een metertje te kort om een doorkopbal van Berkgamp binnen te schieten en Bergkamp zelf schoot vlak voor rust te gehaast en te onzuiver. NEC kreeg in het eerste bedrijf twee kansen om de score te verdubbelen, maar beide keren faalde topscorer Sjoerd Ars in de afronding.

2e helft

Soufiane Laghmouchi, de aanvaller die voor het eerst dit seizoen in de basis mocht beginnen, kreeg in de 59e minuut dé kans op de 1-1. De inzet van de technisch begaafde speler verdween echter niet in de gewenste kruising, maar net over de lat. Kort daarna kopte Bergkamp in de handen van Smits en probeerde Siekman tevergeefs een omhaal. Met nog 20 minuten op de klok bracht Gall FC Groniningen-huurling Henk Bos, maar toen de middenvelder amper in het veld stond had NEC de score al naar 0-3 getild. Twee keer stond Jahanbakhsh aan de basis. Zijn voorzetten vanaf rechts werden door Limbombe en Santos tot goal gepromoveerd. De wedstrijd leek gespeeld. Maar nadat Gall ook nog Arjen Hagenauw, de andere Groningen-huurling, binnen de lijnen bracht en het acht minuten voor tijd via Laghmouchi 1-3 werd steeg het geloof bij de thuisclub. NEC werd naar achteren gedrongen. Hagenauw schoot via een verdediger over. Uit de daaropvolgende corner, de achtste van de avond voor Emmen, kwam de bal via wat omzwervingen voor de voeten van Tim Siekman die de 2-3 binnen gleed. Scheidsrechter Vink gaf de Drenten vier minuten extra tijd om er alsnog een gelijkspel uit te slepen. Leandro Resida, de derde invaller, was daar dichtbij. Zijn poging miste echter datgene wat de thuisclub vrijwel 80 minuten lang miste, namelijk overtuiging.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl