Dode bij carnavalsoptocht Ter Apel; auto rijdt in op praalwagen (video)

TER APEL - Bij de carnavalsoptocht in Ter Apel is vanmiddag een auto ingereden op een praalwagen. Eén persoon is daarbij om het leven gekomen. Vijf mensen raakten gewond.

Dat meldt de politie.
#TerApel: bij ongeval carnavalsoptocht zoals het nu lijkt 1 dodelijk slachtoffer en vijf gewonden (waaronder 2 inzittenden auto). #heftig
— Politie Groningen (@polgroningen)


Dodelijk slachtoffer

Het dodelijke slachtoffer betreft een jonge vrouw. De politie informeert nabestaanden van het slachtoffer en maakt daarna haar identiteit bekend.

Gewonden

Onder de vijf gewonden is de bestuurder van de auto die op de wagen botste. Een tweede gewonde was een inzittende van de auto.

Onwel

De politie vermoedt dat de bestuurder onwel is geworden. Er lijkt geen opzet in het spel te zijn, zegt de politie. De auto botste op de hoek met de Koningstraat op de praalwagen 'Sesamstrasse' en het publiek dat daarnaast stond.
Hulpdiensten zijn aanwezig, inclusief de traumahelikopter.

Slachtofferhulp
In de sporthal aan de Heemker Akkerstraat is opvang geregeld. Ook wordt slachtofferhulp ingeschakeld.

Duitsland
De carnavalsoptocht in Ter Apel had dit jaar een extra feestelijke moeten worden. Er deed een recordaantal van 73 praalwagens mee. Ook Duitse carnavalsverenigingen doen mee. Uit welke plaats de getroffen wagen 'Sesamstrasse' komt is nog onduidelijk.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl