Duur puntenverlies HZVV in slotfase

VOETBAL - HZVV verloor vanmiddag twee dure punten in de strijd om het kampioenschap door op eigen veld met 2-2 gelijk te spelen tegen Buitenpost. Twee minuten voor het einde verloor de koploper in de 1e klasse E een zeker lijkende overwinning.

Moeizaam begin

De gasten uit Friesland namen vanaf het begin van de wedstrijd het initiatief en kregen ook kansen. Joran Olijve kwam twee keer alleen voor keeper Hidde Streutker, maar beide keren faalde de aanvaller. Ook middenvelder Simon Schreiber had geen succes bij een afstandspoging. Na een half uur was het wel raak aan de andere kant. Frank Strijker reageerde allert op een dieptepass en liet de keeper van Buitenpost kansloos (1-0). Lang bleef die stand niet op het scorebord, want drie minuten later stond het alweer gelijk. HZVV-middenvelder Arjan Akkerman verspeelde op een knullige manier de bal, waardoor Joran Olijve alleen voor keeper Streutker opdook en de gelijkmaker kon binnen schieten (1-1).

Herboren HZVV

In de tweede helft kwam HZVV beter uit de startblokken. Frank Strijker zag z'n eerste inzet nog gekeerd door de keeper van Buitenpost, maar vier minuten later was het wel raak. Een inzet van Marlon Luchtenberg werd in eerste instantie nog gestopt door keeper Robert van der Laan, maar in de rebound schoot de topscorer wel raak (2-1). Strijker bracht daarmee zijn doelpuntentotaal in de lopende competitie op 13 treffers. HZVV had de wedstrijd volledig onder controle en kreeg nog een aantal goede mogelijkheden door Marlon Luchtenberg en Pim de Jonge. Maar in plaats van het uitbouwen van de voorsprong kregen de Hoogeveners in de slotfase de kous op de kop. Twee minuten voor het einde maakte Rob Dijkstra gebruik van miscommunicatie in de verdediging van HZVV en schoof de bal laag langs de handen van keeper Hidde Streutker (2-2). De thuisploeg probeerde het daarna nog met een alles-of-niets offensief, maar het leverde geen goals meer op.

Dure verliespunten

De nummer twee van de 1e klasse E, Balk, won wel. De Friezen versloegen de nummer drie, Broekster Boys, met 1-0 en zijn koploper HZVV tot op twee punten genaderd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl