Verbazing over laag aantal asielzoekers in Oranje

ORANJE - In Oranje zijn op dit moment nog geen tien asielzoekers gehuisvest in vakantiepark Oranje.
"Normaal staan ze hier op de brug en bij het restaurant, ik dacht waar zijn ze?" reageert een inwoner van Oranje verbaasd. Volgens Alet Bouwmeester van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft het vooral te maken met de snelheid waarmee vluchtelingen doorstromen van de opvanglocatie naar een asielzoekerscentrum. Het betekent volgens haar echter niet dat het aantal asielzoekers in Oranje zal verminderen: "Maandag zullen weer een aantal asielzoekers naar Oranje komen."

Evita Pagie van commissie Leefbaarheid Oranje heeft zich altijd verzet tegen de komst van het grote aantal asielzoekers, maar maakt zich nu geen illusies: "Er ligt nog steeds een plan om duizend vluchtelingen in Oranje te plaatsen en er is nog geen bestuursovereenkomst waarin dat aantal is verlaagd."

Voor de bewoners is het lage aantal een vreemde gewaarwording: "Het is verwarrend. Het is alsof het weer normaal is. Voor mij mag het wel zo blijven."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl