ACV lijkt af te haken in titelstrijd

ACV ging onderuit bij Harkemase Boys
VOETBAL - ACV verloor in Friesland de topper in de hoofdklasse C met 5-3 van Harkemase Boys. Door die nederlaag kunnen de titelaspiraties van de Assenaren in ieder geval voorlopig in de ijskast. Drie doelpunten van Robin Mulder konden daar nets aan veranderen.
De Assenaren begonnen uitstekend. Mulder wist, na één minuut spelen, een steekbal van De Jonge Rosa te promoveren tot een schitterende openingstreffer. Lang kon ACV niet van de voorsprong genieten. Oebele Schokker maakte vier minuten later de gelijkmaker uit een vrije trap. Doelman Ben Wormmeester werd tegen de grond gewerkt, maar scheidsrechter Huizinga vond het geen overtreding. Wormmeester kon echter niet verder spelen en hij werd vervangen door John Vos.

Nadat Robin Huisman de Jong de Friezen, uit een makkelijk gegeven strafschop aan de leiding bracht, moest Vos binnen de tien minuten een tweede keer 'vissen'. Angelo Cijntje kopte de bal in de voeten van Schokker, die zijn tweede van de middag maakte.

ACV kreeg voor rust nog kansen op een aansluitingstreffer, maar Mulder miste twee keer in kansrijke positie. Invaller Joram Smits vergrote vlak na de rust de marge naar drie en na een tweede gele kaart voor John van Dalen, leek de missie voor ACV kansloos.

Mulder bracht de spanning enigszins terug door zijn tweede van de middag te scoren. De ploeg van trainer Hans de Jong kreeg kansen op meer, maar uit een tweede, wederom makkelijke gegeven strafschop, besliste Huisman de Jong de wedstrijd. In blessuretijd scoorde Mulder, die ACV aan het einde van het seizoen gaat verlaten voor ASWH, zijn derde treffer van de middag.