Loonkorting bij V&D niet van de baan; morgen kort geding

De V&D in Assen
De V&D in Assen
ARNHEM - De directie van V&D houdt vast aan een loonkorting van 5,8 procent voor de medewerkers van het concern. Dat bleek gisteren tijdens een bijeenkomst in Arnhem.

In een petitie vroegen vijftienhonderd werknemers het bedrijf af te zien van de loonsvermindering. Maar de directie zegt dat de bezuinigingen noodzakelijk zijn om V&D een toekomst te geven.


Geen akkoord

Met de vakbonden heeft V&D dan ook geen akkoord bereikt. Voor de bonden is het onacceptabel dat V&D een eenzijdig loonoffer vraagt, maar daar geen garanties of zekerheid voor medewerkers tegenover stelt.


Kort geding

Met een stap naar de rechter proberen vakbonden FNV en CNV te voorkomen dat het warenhuis de maatregelen gaat doorvoeren. Morgen dient het kort geding in Amsterdam.

Bijna failliet

V&D ontsnapte afgelopen maandag aan een faillissement, dankzij een akkoord met de banken, vastgoedeigenaren en eigenaar Sun Capital. Drenthe heeft drie V&D-vestigingen: in Assen, Meppel en Emmen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl