GroenLinks Drenthe wil stimuleringsfonds voor noordelijke journalistiek

Aanleiding is het rapport 'nieuwsvoorziening in de regio' dat het Stimuleringsfonds voor de journalistiek heeft gepresenteerd
Aanleiding is het rapport 'nieuwsvoorziening in de regio' dat het Stimuleringsfonds voor de journalistiek heeft gepresenteerd
ASSEN - GroenLinks in Drenthe wil dat er een stimuleringsfonds voor de journalistiek komt in het Noorden. Dat blijkt uit vragen die de partij stelt aan Commissaris van de Koning Jacques Tichelaar.

Aanleiding is het rapport 'nieuwsvoorziening in de regio' dat het Stimuleringsfonds voor de journalistiek heeft gepresenteerd. Daaruit blijkt dat regionale media door reorganisaties en bezuinigingen oren en ogen tekort komen.

Stimuleringsfonds
In het rapport wordt een voorstel gedaan voor een soort stimuleringsfonds voor de journalistiek in de regio. Dat plan ziet GroenLinks wel zitten. De partij vindt de zogeheten waakhondfunctie van regionale media tegenover de politiek belangrijk.

Oprichten

GroenLinks wil van Tichelaar weten of een noordelijk stimuleringsfonds voor Drenthe, Groningen en Friesland kan worden opgericht. De partij ziet graag dat Gedeputeerde Staten in Drenthe hierover in gesprek gaat met Groningen en Friesland.
Als een stimuleringsfonds niet tot de mogelijkheden behoort, wil GroenLinks weten welke middelen Gedeputeerde Staten verder nog kan inzetten om hoogwaardige journalistiek in het Noorden te behouden.
In Friesland is voor een dergelijk fonds momenteel 100.000 euro beschikbaar tot eind 2015.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl