Emmer-Compascuum klaar voor koningsbezoek

EMMER-COMPASCUUM - Emmer-Compascuum maakt zich op voor het koningsbezoek van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima aanstaande dinsdag.
In Multi Functioneel Centrum De Deele zijn ze flink gaan poetsen, zodat alles tiptop in orde is tijdens het bezoek. Van de vier koren die in het MFC repeteren zijn verschillende personen naar voren geschoven, om op te dinsdag op te treden met een gelegenheidskoor.

Streekbezoek
Koning Willem-Alexander heeft de Veenkoloniën in Drenthe en Groningen uitgekozen voor zijn derde streekbezoek. Samen met koningin Máxima maakt hij dinsdag een rondgang langs onder meer Emmer-Compascuum en Emmen. Streekbezoeken zijn bedoeld de
koning inzicht te geven in de problemen en ontwikkelingen in de verschillende regio's van het land.

Windmolens

Het koningspaar komt onder andere praten over de voorgenomen plaatsing van windmolens. Ook wordt gekeken naar de leefbaarheid, omdat de regio kampt met bevolkingskrimp en hoge werkloosheid.

RTV Drenthe doet overdag verslag van het Koningsbezoek en brengt 's avonds een uitgebreide samenvatting in het TV-programma Drents Diep.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.