1e klasse F: Hoogeveen en Nieuw Buinen naderen koploper

Blijheid bij Hoogeveen na zege op GVAV Rapiditas
Blijheid bij Hoogeveen na zege op GVAV Rapiditas
VOETBAL - De spanning stijgt in de 1e klasse F van het zondagvoetbal. Hoogeveen en Nieuw Buinen kwamen door overwinningen op respectievelijk GVAV-Rapiditas en SC Joure drie punten dichterbij koploper Dieze West, dat dit weekend niet in actie kwam. Rolder Boys was met 0-3 te sterk voor Dalen en Emmen versloegen in de absolute slotfase VKW in Westerbork met 1-2.

Hoogeveen - GVAV-Rapiditas 3-0

Na de 6-0 zege van vorige week tegen Steenwijk won vv Hoogeveen ook de tweede wedtrijd na de winterstop. Op eigen veld werd het 3-0 tegen GVAV-Rapiditas. Daniël Manning scoorde twee keer en de andere treffer kwam op naam van Giovanni Vemba-Duarte. Hoogeveen, dat tweede staat in de 1e klasse F, heeft nu één punt minder dan koploper Dieze West. De ploeg van het trainersduo Theo Metz en John Kikkert heeft wel een wedstrijd meer gespeeld dan de club uit Zwolle.

Nieuw Buinen - SC Joure 5-1

Net als Hoogeveen bleef Nieuw Buinen keurig in het spoor van koploper Dieze West. Al na één minuut zorgde Koen Hateboer voor de 1-0, maar de Friezen herstelden snel. In de tiende minuut scoorde Westra de gelijkmaker. De ploeg van trainer Eric Lippold bleef echter de betere ploeg en kwam via Wessel Koomans en Gert Lukens voor rust nog op 2-1 en 3-1. Hateboer en Koomans, beiden met hun tweede van de middag, zorgden in de tweede helft voor de 5-1 eindstand. Die laatste twee treffers scoorde Nieuw Buinen nadat Joure met tien man stond, na de rode kaart voor Visser.
VKW - vv Emmen 1-2
Emmen maakte in de slotfase een 1-0 achterstand goed tegen de Westerborkers. VKW-aanvaller Roy Hutter. De eerste keer schoot hij naast, kans twee ging via de onderkant wel of niet over de doellijn, maar de scheidsrechter liet doorspelen. Poging drie was wel raak: 1-0. Na rust drong Emmen aan, maar kwam ook VKW er bij tijd en wijle nog gevaarlijk uit via de counter. De Westerborkers leken vol te houden, maar in de 88ste minuut kopte invaller Patrick Eberhard raak. In de blessuretijd gingen de Emmenaren er met de volle buit vandoor toen aanvoerder Danny Bouws scoorde.
Dalen - Rolder Boys 0-3
Sander van Nijen was met twee treffers belangrijk voor Rolder Boys in de thuiswedstrijd tegen Dalen. Al na twee minuten scoorde hij, waarna Sander van Huffelen in de 23e minuut de score verdubbelde. Vlak voor tijd scoorde Van Nijen zijn tweede van de middag.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl