Achilles 1894 wipt MSC uit beker

VOETBAL - Achilles 1894 uit Assen heeft zich als eerste club geplaatst voor de laatste zestien van de noordelijke districtsbeker. De ploeg van Theo ten Caat won met 4-1 van MSC, dat vorig seizoen nog de laatste vier bereikte en eerder dit seizoen, in competitieverband, nog met 0-3 won in Assen.
Afgezien van de eerste tien minuten van beide helften was Achilles 1894 sterker en vooral scherper dan MSC, dat het met een tweede plek in de Hoofdklasse C momenteel beter doet dan de thuisploeg. In de 28e minuut kwam Achilles 1894 op 1-0 door Remy Klaassens. Amper een minuut zette Stef Beute de 2-0 op het scorebord door een vrije trap van 35 meter keihard binnen te schieten. Diezelfde Beute had vlak daarna de wedstrijd al kunnen beslissen, maar zijn kopbal uit een corner ging naast.

Penalty

Binnen een minuut na de pauze deed MSC iets terug. Nadat Semol Souhuwat hands maakte in het strafschopgebied was het Vincent Oosterkamp die de gegeven penalty benutte. Achilles 1894 leek van slag, maar nadat Ewout Wolf in de 57e minuut 3-1 maakte was het duel gespeeld. Romano Djababoe maakte 4-1 en de score had nog hoger kunnen en moeten uitvallen, maar Wolf, Van Houten en Bosma lieten grote kansen onbenut.

Resterende programma derde ronde beker

In de derde ronde van de noordelijke districtsbeker komen deze week nog elf Drentse clubs in actie. Hieronder het complete programma:

Staphost - FC Grootegast
SC Erica - vv Groningen
SC Elim - ZZVV
Pelikaan S - HZVV
Harkemase Boys - Asser Boys
vv SWZ - ACV
WKE - ONR
vv Emmen - Blauw Wit'34
Oranje Nassau Groningen - ONS Sneek
FVC - Wildervank
Actief - Sint Annaparochie
TEVV - GRC Groningen
GAVC - Helpman
SC Genemuiden - vv Heerenveen

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl