Kledingbank Westerveld heeft meer ruimte nodig

DWINGELOO - Het lijkt op een luxe probleem, maar het is hard nodig om van de kleding- en speelgoedbank in de gemeente Westerveld een succes te maken.
Een grotere ruimte waar mensen met een minimum inkomen, zonder te struikelen, kleding en speelgoed kunnen krijgen.

Ruimte is te klein

Sinds kort bestaat er een kleding- en speelgoedbank in Westerveld. Deze is te vinden in een kleine ruimte aan de Nijverheidsweg in Dwingeloo. Maar in de tussentijd is er zoveel ingezameld, dat er geen ruimte meer is. "En daarom is onze wens om meer ruimte te vinden voor alles. We willen alles graag opvouwen en ophangen", zegt voorzitter Inge Wiarda van de kleding- en speelgoedbank Westerveld.

Met kapotte kleding aan naar school

De organisatie werkt inmiddels in een grotere regio als alleen Westerveld. Zo komen er ook klanten uit de gemeenten Steenwijkerland, Meppel en Weststellingwerf. Volgens Wiarda is de behoefte aan een uitgiftepunt groter dan menigeen denkt. "Landelijk leven 2,5 miljoen mensen onder de armoedegrens. Net als 400.000 kinderen. We horen verhalen van kinderen die zonder sokken en met gaten in hun kleding naar school gaan."

'Genoeg animo'

Wiarda denkt dat er genoeg mensen zijn die van de diensten van de kledingbank gebruik kunnen maken. Samen met vrijwilligers probeert ze de kledingbank zo goedkoop mogelijk te houden. Wiarda hoopt snel een nieuwe ruimte te vinden. De voorraden worden nu opgeslagen in een loods.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl