Marjan Koekoek is het nieuwe geluid van Radio Drenthe in de ochtend

Marjan Koekoek
Foto gemaakt door: Stefan Heijdendael
Marjan Koekoek Foto gemaakt door: Stefan Heijdendael
ASSEN - Een bekende stem, maar een geheel nieuw geluid. Vanaf maandag 13 april is Marjan Koekoek de nieuwe ochtendpresentator op radio Drenthe.
Koekoek komt over van de NOS. Daar werkt ze momenteel nog als nieuwslezer en eindredacteur.

Bekend terrein

De nieuwe ochtendpresentator is geen onbekende bij RTV Drenthe. Tijdens haar studie liep ze een periode stage bij RTV Drenthe. Daarna kreeg ze haar eerste baan in de regionale dagbladjournalistiek bij de Zwolse Courant en later bij Dagblad De Limburger. Ze vervolgde haar journalistieke carrière bij de NOS, waar ze ruim zestien jaar heeft gewerkt.

'Van de Drenten'

Koekoek ziet de regionale omroep als meer dan journalistiek. "RTV Drenthe is een verbindende factor in de provincie. Het is niet alleen voor de mensen, maar ook van de mensen. Dat betekent allereerst dat je compleet, snel en betrouwbaar nieuws moet brengen. Maar je moet ook het gevoel van Drenthe uitstralen."

Goede opvolger van Mark Dijkhuis

De nieuwe presentator tussen 6.00 en 9.00 uur vervangt Mark Dijkhuis. Directeur/hoofdredacteur Dink Binnendijk van RTV Drenthe is blij met Koekoek. "Met Marjan hebben we een goede opvolger gevonden voor Mark Dijkhuis, die met zijn stem en manier van presenteren veel trouwe luisteraars aan zich wist te binden."

Dijkhuis heeft een nieuwe functie binnen de omroep. Hij gaat aan de slag als eindredacteur.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl