Marjan Koekoek van NOS naar Radio Drenthe

Marjan Koekoek
Foto gemaakt door: Stefan Heijdendael
Marjan Koekoek Foto gemaakt door: Stefan Heijdendael
PROVINCIE - Vanaf maandag 13 april klinkt een nieuw geluid op Radio Drenthe. Marjan Koekoek wordt de nieuwe ochtendpresentator van Drenthe Nu. Haar stem zal veel mensen bekend in de oren klinken. Ze werkt momenteel als nieuwslezer en eindredacteur bij de NOS. Binnenkort maakt ze de overstap van Hilversum naar de studio in Assen.
Koekoek is opgegroeid in Drenthe en was als 16-jarige al te horen in een jongerenprogramma op de radio. Na een stage bij RTV Drenthe kreeg ze haar eerste baan in de regionale dagbladjournalistiek bij de Zwolse Courant en later bij Dagblad De Limburger. Ze vervolgde haar journalistieke carrière bij de NOS, waar ze ruim zestien jaar heeft gewerkt.

Marjan: “De regionale omroep is meer dan journalistiek. RTV Drenthe is een verbindende factor in de provincie. Het is niet alleen voor de mensen, maar ook van de mensen. Dat betekent allereerst dat je compleet, snel en betrouwbaar nieuws moet brengen. Maar je moet ook het gevoel van Drenthe uitstralen. Ik woon sinds acht jaar weer in de provincie, bij Hoogeveen, en merk dat veel mensen net als ik echt in Drenthe thuis horen. Dat positieve, daar wil ik mee aan de slag.”

“Met Marjan Koekoek hebben we een goede opvolger gevonden voor Mark Dijkhuis, die met zijn stem en manier van presenteren veel trouwe luisteraars aan zich wist te binden”, zegt directeur/hoofdredacteur Dink Binnendijk van RTV Drenthe. Mark heeft een nieuwe functie binnen de omroep en gaat aan de slag als eindredacteur.

Een nieuw geluid op Radio Drenthe, vanaf 13 april in Drenthe Nu, iedere werkdag van 6 tot 9 uur op Radio Drenthe.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl