V&D en vakbonden hebben nog 48 uur om te onderhandelen

De V&D in Assen
De V&D in Assen
AMSTERDAM - V&D en de vakbonden krijgen 48 uur de tijd om te onderzoeken of onderhandelingen over de salariskorting bij het warenhuis toch nog zinvol zijn.

Dat bleek vandaag tijdens een kort geding dat de vakbonden tegen V&D hadden aangespannen.

Winstdelingsregeling

Tijdens de rechtszaak stelde het warenhuis een winstdelingsregeling voor. Daarmee zouden de gevolgen van de korting op het salaris van medewerkers kunnen worden beperkt. De vakbonden zeggen in te gaan op de uitnodiging van V&D, maar hebben er weinig vertrouwen in.
"Zo'n plan lijkt alleen maar zinvol als er winst wordt gemaakt en die garantie is er niet'," zegt CNV-bestuurder Martijn den Heijer.

Uitspraak

Als de vakbonden en V&D er samen niet uitkomen voor komende woensdag, volgt maandag de uitspraak van de rechter.

Verlies

V&D meldde tijdens de rechtszaak het afgelopen jaar 49 miljoen euro verlies te hebben gemaakt. Een jaar daarvoor was dat 42 miljoen euro. Als de loonkosten niet worden verlaagd, is het maar de vraag of V&D kan blijven bestaan, zegt het bedrijf.
V&D denkt met de salariskorting 10 tot 12 miljoen euro te kunnen besparen. Alle medewerkers moeten 5,8 procent van hun salaris inleveren.
De V&D heeft drie Drentse vestigingen: in Assen, Emmen en Meppel.

Eerder hierover:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl