Judoka Groenwold is de nummer zeven van de wereld, maar te lief!

JUDO - Larissa Groenwold uit De Punt werd vorig weekend voor de tweede keer op rij Nederlands Kampioene onder 21 jaar. Ze komt uit in de klasse tot 78 kilogram. En in die klasse is ze de nummer zeven van de wereld. Maar volgens haar trainer Edwin Steringa is zijn pupil 'te lief'
Het is iets wat Groenwold al haar hele carrière hoort van trainers: 'Soms kan ik het wel, dan ben ik een echte bitch op de mat; dan kan ik wel iemand rammen. Maar soms zit het er niet in. Ik moet nog even die knop vinden dat ik het altijd kan'.

Sportstad Heerenveen

De 19-jarige studente volgt een individueel topsporttraject. Ze traint 15 uur per week. In Sportstad Heerenveen traint ze met de beste judoka's van het Noorden onder Pré Olympic Coach Edwin Steringa. Heerenveen is een van de vier landelijke steunpunten van de judobond.

Bondstraining

In Nieuwegein is op zondag een bondstraining waar de top van Nederland samenkomt en in Groningen traint ze nog bij haar club. Ze combineert haar topsportcarrière met een universitaire studie Technische bedrijfskunde. Al met al een pittige combinatie die vooralsnog goed samengaat.

Senioren

Volgende maand wordt Groenwold twintig. Het betekent dat ze met haar laatste jaar als junior bezig is. Daarna zal ze over moeten stappen naar de senioren waar ze in de klasse tot 78 kilo concurrentie krijgt van ondermeer Marhinde Verkerk en Guusje Steenhuis. Maar coach Steringa heeft er vertrouwen in dat Groenwold de aansluiting zal gaan vinden.

Olympische droom

Groenwold zelf droomt van de Olympische Spelen. Rio de Janeiro 2016 komt te vroeg en dus zou ze nog minimaal vijf jaar door moeten trainen. 'Ik kijk nooit ver vooruit. Ik wil me eerst plaatsen voor het EK en het WK junioren (dit jaar in Oostenrijk en de Verenigde Arabische Emiraten) en dan zien we wel verder'.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl