'Scheuren in huizen Steenbergen door gasopslag NAM'

STEENBERGEN - Steeds meer inwoners van Steenbergen krijgen last van scheuren in hun huizen.

Volgens hen komt dit door de ondergrondse gasopslag van de NAM bij Langelo, dat op een steenworp afstand ligt.

Scheuren sinds uitbreiding opslag
De inwoners zien een verband tussen de uitbreiding van gasopslag twee jaar geleden en de schade aan hun huizen. Pas sinds de NAM het veld intensiever is gaan gebruiken zijn volgens hen de meeste scheuren ontstaan.
Doordat de NAM steeds gas in het veld pompt en er weer uit haalt, kan de bodem tot wel twaalf centimeter stijgen en dalen. De muren zouden hier niet tegen bestand zijn.
Schade gemeld, zonder reactie
Meerdere inwoners hebben de schade gemeld bij de NAM, maar hebben nog geen reactie ontvangen. De bewoners hopen dat de NAM op zijn minst toegeeft dat de schade is veroorzaakt door hun activiteiten.
Eerder zei NAM-woordvoerder Sape Jan Terpstra tegen RTV Drenthe dat de NAM het gebied nauw in de gaten houdt en dat er geen aardbevingen in het gebied zijn geweest.

Onverkoopbaar
Hotel-restaurant Jachtlust kampt met fikse schade. Het pand heeft zeker zes grote scheuren en tientallen kleinere in de buitenmuur. De eigenaar René Verburg is van plan het gebouw over een paar jaar te verkopen, maar vreest dat niemand het wil hebben. "Zelf zou ik nu ook niet naar Steenbergen verhuizen," zegt hij.

Meerdere inwoners hebben gemeenteraadslid Otto Huisman (GroenLinks) van Noordenveld aan zijn jasje getrokken over de schade. Hij heeft vervolgens vragen in de raadsvergadering gesteld over de activiteiten van de NAM bij Langelo.
De NAM heeft Huisman en enkele andere raadsleden daarop uitgenodigd op de gasopslag. Aanstaande vrijdag zal de NAM hun vragen beantwoorden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl