Dagelijks bestuur Centrum Management Coevorden stapt op

COEVORDEN - Het dagelijks bestuur van het Centrum Management Coevorden is per direct opgestapt.
De drie bestuursleden gooiden het bijltje er bij neer, omdat ze in een gesprek met wethouder Jan Zwiers niet netjes zouden zijn behandeld.

De opgestapte voorzitter Harm Pieter Vellema wil geen inhoudelijke toelichting geven op zijn vertrek en dat van de penningmeester en secretaris.
Volgens voorzitter Arnold Faas van de Coevorder Handels Vereniging (CHV) zijn de bestuursleden opgestapt, omdat er tijdens het laatste gesprek met wethouder Jan Zwiers een conflict is ontstaan.

Brief aan gemeenteraad
Faas schrijft dat in een brief aan de gemeenteraad. "Wethouder Zwiers heeft aangegeven teleurgesteld te zijn in de werkwijze en communicatie van het dagelijks bestuur van het Centrum Management. Hij heeft zich daarbij op een dusdanige manier uitgedrukt dat het de relatie tussen het bestuur en de gemeente nu te sterk is verstoord," zo staat in de brief die in het bezit is van RTV Drenthe.
Wethouder Jan Zwiers zegt verbaasd te zijn over het opstappen van het dagelijks bestuur.
"Ons laatste gesprek is in mijn beleving zeker niet in een ruzie geëindigd. Ik zat er ook niet alleen, er waren ook ambtenaren bij. Die hebben het gesprek ook niet als zodanig ervaren. Maar mijn deur staat altijd open. Ik ga zeker nog contact zoeken met de bewuste bestuursleden om hier nog over te praten," zegt Zwiers.

Draad weer oppakken
Arjan Pieters treedt voorlopig op als interim-voorzitter. Hij probeert snel de draad weer op te pakken met de overgebleven bestuursleden.
"Wat er tussen Zwiers en Vellema speelt, daar laat ik me verder niet over uit. Ik wil zo snel mogelijk aan de slag, want er liggen de nodige uitdagingen. Denk maar aan de leegstand in de stad," aldus Pieters.
Inmiddels is Rob van Son begonnen met zijn werk als centrum-manager.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl