Het koninklijk bezoek aan de Veenkoloniën in beeld

EMMEN - Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima hebben een bezoek gebracht aan de Veenkoloniën. In Drenthe zijn ze ontvangen in Tweede Exloërmond, Emmer-Compascuum en Emmen.
Op alle locaties in Drenthe werd het koninklijk paar ontvangen door enthousiaste toeschouwers. Alleen in Tweede Exloërmond was het rustiger. Daar spraken Willem-Alexander en Máxima met voor- en tegenstanders van de windmolens. De locatie van het gesprek was uit angst voor protesten tot het laatst geheim gehouden.

Bezoek aan Emmer-Compascuum

In Emmer-Compascuum hebben Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima het Multifunctioneel Centrum De Deele. Het koninklijk paar kreeg daar een rondleiding. In het gebouw zijn tien organisatie gehuisvest, waaronder een peuterspeelzaal en een bibliotheek.

Bezoek aan Emmen

In Emmen bezocht het koninklijk paar Stenden Hogeschool. Daar spraken Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima met leerlingen over activiteiten die de interesse voor techniek moeten vergroten. Ook sprak het koninklijk echtpaar over de ontwikkeling van het centrumgebied in Emmen en het nieuwe Dierenpark.


Van het bezoek aan de Veenkoloniën hebben we ook een liveblog bijgehouden:

Meer over het koninklijk bezoek aan de Veenkoloniën ziet u vanavond in Drents Diep op TV Drenthe.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl