Bekende oplichter in Drenthe opgepakt én weer vrijgelaten

ZWIGGELTE - De notoire oplichter Joost den H. is zaterdag opgepakt in Drenthe nadat hij twee bungalowparken en een hotel heeft opgelicht.
Peter Kuipers van bungalowpark Hart van Drenthe in Zwiggelte kreeg argwaan en waarschuwde de politie.

TROS Opgelicht
Joost den H. is bekend van TROS Opgelicht. Het tv-programma maakte een jaar geleden een reportage over de manier waarop hij bedrijven in België en in de omgeving van Rotterdam benadeelde. De oplichter werd nooit veroordeeld.

Behalve Hart van Drenthe zijn nog een Drents bungalowpark en een hotel in de Zuidoosthoek van onze provincie benadeeld door Joost den H. Beide zijn voor een paar honderd euro gedupeerd. Den H. reist rond samen met zijn vrouw, zijn zoon van tien en zijn schoonouders.

Drie dagen cel
Na drie dagen voorarrest heeft de politie Joost den H. vrijgelaten. De politie is op zoek naar meer gevallen van oplichting. Het zoontje is overgedragen aan jeugdzorg. De laatst bekende verblijfplaats van de familie is een opvangadres van het Leger des Heils.

Peter Kuipers heeft een waarschuwing verspreid onder bungalowparkeigenaren in Drenthe. Daar heeft hij een op internet gevonden foto aan toegevoegd.

Strafzaak

In ons land leidden de aangiftes tot nog toe niet tot een strafzaak. In België volgt nog wel een rechtszaak tegen Den H.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl