Grieks debuut volleyballer Kooistra loopt gierend uit de klauwen [video]

SLEEN - Volleyballer Wytze Kooistra uit Sleen had z’n thuisdebuut bij z’n nieuwe club Olympiacos ongetwijfeld anders voorgesteld. Het publiek ging compleet over de rooie en begon massaal met waterflessen te gooien.
Olympiacos is koploper in Griekenland en kreeg bezoek van de nummer twee: PAOK. "Het begon met wat vreemd gedrag van een speler van hun aan het eind van de tweede set. Hij scoorde een punt en vierde dat wel heel uitbundig; hij begon tegen de netpaal te schreeuwen. Dat zag er wel komisch en tegelijkertijd triest uit", zegt Kooistra tegen de Volleybalkrant.

Regen van waterflessen

"Toen we die set nipt verloren kwam er een regen van waterflessen het veld op richting de opponent, ons publiek ging echt over de rooie. De wedstrijd heeft denk ik wel een half uur stil gelegen."

Enorme veldslag

Olympiacos wist een 2-0 achterstand om te buigen in een gelijkspijl. Uiteindelijk verloor de ploeg na een tiebreak in de vijfde set. Ook dat schoot in het verkeerde keelgat bij de thuisfans volgens Kooistra: "Het was weer raak en de politie moest de tegenstander in veiligheid brengen. Buiten blijkt het een enorme veldslag te zijn geweest, er lagen overal stenen."

Kooistra heeft geen idee of er sancties volgen. "Het schijnt erbij te horen hier."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl