'Drenthe moet seniorenprovincie worden'

ASSEN - Om de krimp in Drenthe tegen te gaan, moet de provincie zich gaan richten op senioren. Dat vindt hoogleraar Steven Brakman van de Rijksuniversiteit Groningen.
Jongeren trekken weg uit krimpgebieden, waardoor scholen en winkels sluiten. "Eén van de dingen die je zou kunnen overwegen, is dat je kijkt voor welke doelgroep de provincie aantrekkelijk is. Drenthe is relatief aantrekkelijk voor het oudere deel van de bevolking. En daar kun je op inspelen", zegt Brakman.

Niet alleen bejaardentehuizen
Maar de jeugd volledig negeren vindt Brakman te ver gaan. "Je moet niet alleen maar bejaardentehuizen bouwen, In Assen is het prima toeven, daar moet je ook scholen houden. Maar je zou toch kunnen nadenken, je hebt te maken met de krimp, hoe ga je daar nou mee om."

Ander winkelaanbod
Om senioren en bejaarden naar Drenthe te trekken is bijvoorbeeld investeren in faciliteiten voor ouderen in plaats van in scholen een goed idee volgens Brakman. "Geef bijvoorbeeld geen vergunning voor een winkel met skateboards, maar probeer een ander winkelaanbod te krijgen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl