Man uit Assen mogelijk in cel voor lastigvallen tienermeisjes

Justitie
Justitie
ASSEN - Tegen een 48-jarige man uit Assen is zestien maanden cel geëist, waarvan acht voorwaardelijk, en een psychiatrische behandeling. De man viel in 2013 en vorig jaar zeven meisjes van 14 en 15 jaar uit Assen lastig via Whatsapp. Hij stuurde ze bedreigende en seksueel getinte berichten.
De man kwam in 2013 via een chatsite in contact met een van de meisjes. Zij dacht dat hij een jongen was. Pas later, toen hij haar telefoonnummer al had en de twee met elkaar appten, zei hij dat hij 48 was. Toen het meisje aangaf dat ze geen contact meer wilde, bleef de man berichten sturen. Nadat ze hem had geblokkeerd, viel de man haar lastig met een ander telefoonnummer. Op sommige dagen ontving ze vijftig berichtjes van hem.

Pedofiel
Vriendinnen van de tiener wilden de man laten stoppen en stuurden hem bedreigende berichtjes. Daardoor begon de man hen ook lastig te vallen. Hij vroeg de meiden foto's van zichzelf te sturen om te bewijzen dat ze wel echt meisjes waren en geen pedofielen, zoals hij meende. Ook stuurde hij hen een foto van blote geslachtsdelen, begon hij over seks en bedreigde hij ze.

Praat met kinderen

Wat de officier van justitie verbaasde, was dat de bange tieners het eerst zelf probeerden op te lossen en het verhaal pas na een jaar vertelden aan een ouder en een leraar. "Praat hierover met uw kinderen", adviseerde de aanklaagster de ouders van de slachtoffers die in de rechtszaal zaten.

Excuses

De Assenaar, die sinds november vastzit, bood zijn excuses aan de ouders aan. Volgens zijn advocaat was hij helemaal niet naar jonge meisjes op zoek, maar zocht hij gewoon contact, omdat hij eenzaam was. De man heeft een persoonlijkheidsstoornis en is verminderd toerekeningsvatbaar verklaard.

Op 3 maart doet de rechtbank uitspraak.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl