Twee jaar voor dreigen met draaidende kettingzaag

Justitie
Justitie
EMMEN - Een 29-jarige man uit Emmen is door de rechter in Assen veroordeeld tot ISD. Dat is een straf voor veelplegers, waarbij de man twee jaar de cel in moet en ondertussen ook behandeld wordt.
De man bedreigde op 3 november vorig jaar in zijn huis zijn zwager met een draaiende kettingzaag. Hij voelde zich naar eigen zeggen bedreigd door de broer van zijn vriendin en zag geen uitweg toen die kwaad op hem afliep. Volgens de rechtbank had de man uit Emmen best kunnen weglopen.

Steken
Later die dag maakte de Emmenaar in een dronken bui stekende bewegingen met een mes richting een andere man bij een snackbar in de wijk Emmerhout. Ook vernielde hij daar een auto. De slachtoffers raakten niet gewond.

Veelpleger
De Emmenaar is zwakbegaafd, drankverslaafd en heeft een persoonlijkheidsstoornis. Hij heeft een strafblad van zestien pagina’s en is ook al meerdere keren veroordeeld tot behandelingen, maar hij maakte ze nooit af. Daarom legde de rechtbank hem nu ISD op.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl