Nieuwe gezichten debatteren in Statenzaal

ASSEN - Volgende maand zijn pas de Statenverkiezingen, maar in de Drentse Statenzaal zijn nu al veel nieuwe gezichten aan het debatteren.
In het provinciehuis in Assen woedt vandaag een verhit debat tussen vijf Drentse scholen. De scholen doen mee aan de voorrondes van debatprogramma 'Op weg naar het Lagerhuis'.

Verbaal te lijf
De leerlingen gaan elkaar verbaal te lijf aan de hand van drie stellingen. De onderwerpen zijn windmolens en een quotum aan jongeren in de politiek. Daarnaast discussieren de jongeren uitgebreid over het nut van elektrische fietsen voor jongeren. Zou een subsidie voor elektrische fietsen het verdwijnen van openbaar vervoer in de provincie opvangen?

New York
Het debat van dinsdag is een van de vijftien voorrondes, in elke provincie wordt een voorronde gehouden. Enkele grote provincies hebben een extra debatdag. De winnaar van de landelijke finale wint een reis naar de Verenigde Naties in New York.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.