CdK Tichelaar: we kunnen nog veel van het koningspaar leren

EMMEN - Commissaris van de koning Jacques Tichelaar kijkt tevreden terug op het bezoek van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima aan de Veenkoloniën.
Tichelaar roemt vooral de kracht van het koningspaar om met mensen om te gaan. "Een van hun eisen was dat ze met vrijwilligers in contact kwamen. Dat hebben ze niet alleen geëist, maar ook gedaan. Ze zijn echt geïnteresseerd in mensen."

Tegenstanders in gesprek
De Koning en Koningin ging onder meer in gesprek met voor- en tegenstanders van windmolens. "Heel knap dat ze in staat zijn om verbinding te leggen tussen mensen die het volledig met elkaar oneens zijn", zegt Tichelaar. "Je gaat aan een keukentafel zitten en de mensen hebben nog steeds verschillenden opvattingen, maar ze zijn wel met elkaar in gesprek. Daar kunnen wij nog wat van leren."

Symbolische waarde
Ook burgemeester Cees Bijl van Emmen is te spreken over de manier waarop het koningspaar met mensen omgaat. "Ze zijn echt geïnteresseerd in de mensen die ze spreken. Ze hebben een enorme symbolische waarde. In ons gebied, waar niet iedereen even positief is over de overheid, laten zij zien dat ze er voor iedereen zijn."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl