Drentse middenstand tegen komst outlet center Assen

ASSEN - Ondernemers uit de hele provincie verzetten zich tegen de plannen voor een Factory Outlet Center in Assen. Dat bleek tijdens een bijeenkomst van de MKB-vereniging Assen.
De middenstanders in Assen krijgen steun van voorzitter Dick Foorthuis van de Handelsvereniging Klazienaveen. Hij roept alle handelsverenigingen in Noord-Nederland op dat ook te doen. "Ik vind het een ontzettend slecht plan. De winkeliers hebben het moeilijk hier. Iedereen moet zich dan ook verenigingen tegen het plan voor de outlet. Dan is het een krachtige oproep naar de politiek", aldus Foorthuis.

Formule sleets

Auke Oosterhof van MKB-Noord gaf in zijn bijdrage voor de zaal aan dat een outlet strijdig is met het gemeentelijk en het provinciaal beleid. Mark Majolée van InRetail zegt dat er teveel naar de kansen en de potentie van de outlet is gekeken. "Er is niet voldoende gekeken naar de effecten en plannen van andere outlets. Er zijn namelijk uitbreidingsplannen bij al bestaande outlets in Lelystad en Duitsland. Assen ligt daar precies midden in en gaat daar ook invloed van onder vinden. En dan wordt de haalbaarheid van een outlet in Assen een stuk minder", legt Majolée uit.

Ook niet in binnenstad

In de loop van de informatieavond scherpt MKB-vereniging Assen haar standpunt aan. Eerst is het tegen de komst van een outlet bij het TT-circuit. Maar de zaal overtuigt de vereniging ook tegen een outlet center in de binnenstad te zijn.

MKB Assen wil op 26 april protesteren bij het eerste provinciale debat over de outlet in Drenthe.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl