Verdriet bij theaterjeugd Emmen: 'Het maakt deel uit van je leven'

EMMEN - "Het is zo jammer dat dit moet stoppen, het maakt nu al deel uit van je leven", vertelt de 14-jarige Sara Janse uit Emmen. Gisteren werd bekend dat de Jeugdtheaterschool Loods13 waar ze deel van uitmaakt, moet sluiten vanwege geldgebrek.
Sara zit nu een half jaar op jeugdtheater. "Het is een hele hechte groep. Voor alle leden kwam het heel onverwacht."

Heel eng

De leden werden maandagavond gevraagd langs te komen bij Loods13. Daar kregen ze het slechte nieuws te horen, vertelt Sara tegen RTV Drenthe. "Het was heel erg eng. Eerst was iedereen heel stil. Toen waren er veel emoties. Het was heel eng, we hebben het totaal niet zien aankomen."


Veel leren

Sara was net begonnen met de repetities voor een nieuw toneelstuk. "Iedereen had er heel veel zin in. Het is een van de leukste dingen. We doen zoveel projecten en je leert er zoveel van!", legt Sara uit.

Acties

Sara en de andere jongeren gaan proberen de school open te houden. Ze gaan acties opzetten om geld binnen te halen. "Dit is nog de enige theaterschool voor jongeren in Drenthe. De dichtstbijzijnde is in Groningen, en dat is niet haalbaar voor de meeste kinderen", zegt een strijdbare Sara.

Aansluiting bij Kunstbeweging

De theaterlessen bij Loods13 gaan door tot het einde van het seizoen in april. De losse theaterprojecten zijn al gestopt en er worden geen nieuwe gestart. De gemeente hoopt dat het management van Loods13 niet stopt, maar aansluiting zoekt bij De Kunstbeweging, de opvolger van CQ.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl