Blijdschap na koningsbezoek: 'Het was vanaf het begin meteen goed'

Jan Posthuma (rechts) naast de Koning en Koningin
Jan Posthuma (rechts) naast de Koning en Koningin
EMMER-COMPASCUUM - "Het was een bijzondere dag. Imposant en indrukwekkend." Beheerder Jan Posthuma van MFC De Deele kijkt terug op een geslaagd koningsbezoek.
Het ijs was volgens Posthuma snel gebroken. "Het was vanaf het begin meteen goed. De hele entourage, de hoeveelheid mensen, de pers, de plaatselijke carnavalsvereniging. Iedereen ging goed met de situatie om. Er werden handjes geschud en er was veel spontaniteit", vertelt een trotse Posthuma een dag na het bezoek.

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima werden door Posthuma door MFC De Deele geleid. "Ik heb het geluk gehad dat op een gegeven moment er een duidelijke taakverdeling was. Ik mocht als beheerder het paar de hele tijd begeleiden door het gebouw. Iedereen voorstellen en iedereen de tijd geven om met het koningspaar te praten." De Koningin zoenen zat er helaas voor Posthuma niet in.


"Het is absoluut gegaan als uitgetekend. Alles was goed geregeld. Er zijn helemaal geen wanklanken geweest. Van te voren praat je met mensen in spijkerbroek, bijvoorbeeld over de beveiliging. Nu was iedereen gekleder en zie je hoe alles ook echt in het werk gaat", aldus Posthuma.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl