'Oranje nog geen volwaardig asielzoekerscentrum'

ORANJE - Het opvangcentrum voor vluchtelingen in Oranje wordt voorlopig geen volwaardig asielzoekerscentrum. Er is daarvoor door het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers nog geen aanvraag ingediend bij de gemeente Midden-Drenthe.
Dat hebben oppositiepartijen in de gemeente Midden-Drenthe gehoord van burgemeester Ton Baas. VVD en D66 vroegen een gesprek met de burgemeester aan, vanwege geruchten over een AZC voor statushouders in Oranje.

Achterkamertjespolitiek?

In Oranje worden nu vluchtelingen zonder verblijfsvergunning opgevangen. Voor een AZC met erkende vluchtelingen is een nieuwe procedure nodig.

Morgen is er een besloten vergadering in Beilen over de opvang in Oranje. De oppositie vreesde voor achterkamertjespolitiek. VVD-fractievoorzitter Marc Bosscha is gerustgesteld door burgemeester Baas: "Er worden geen besluiten genomen. Het gaat om informatie over personen. Mocht het anders zijn, dan stappen wij op."

Overvallen
Eerder voelden inwoners van Oranje en de gemeenteraad van Midden-Drenthe zich overvallen door het collegebesluit voor het opvangcentrum in Oranje. Daarom is er wantrouwen bij inwoners van Oranje.

Commissaris Tichelaar komt

Donderdag is er ook een extra openbare raadsvergadering. Daarin informeert commissaris van de koning Jacques Tichelaar de gemeenteraad over de procedure voor de nieuwe burgemeester, die de tijdelijke burgemeester Ton Baas opvolgt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl