Zorgen in Hoogeveen om jihadisme en radicalisering

De gemeenteraad van Hoogeveen (archieffoto)
De gemeenteraad van Hoogeveen (archieffoto)
HOOGEVEEN - "Radicalisering kan in elke gemeente plaatsvinden", zegt Bé Okken van Gemeentebelangen in Hoogeveen. De partij maakt zich zorgen over jihadisme en radicalisering in hun stad.
Gemeentebelangen vindt dat de gemeente ook verantwoordelijkheid moet dragen in de preventie en repressie van radicalisering. "Goede samenwerking tussen Rijk en gemeenten is daarbij cruciaal", zegt Okken. Hij wil dat de gemeenteraad op tijd wordt geïnformeerd over eventueel beleid en stelt daarom vragen aan het college van B en W.

Radicaliseren Hoogeveense jongeren?

Gemeentebelangen wil van het college weten of ze de toenemende zorgen over jihadisme delen. Ook vraagt de partij zich af welke maatregelen het college neemt en gaat nemen.

Of er daadwerkelijk jongeren uit Hoogeveen ten strijde trekken in bijvoorbeeld Syrië is niet duidelijk. Okken vraagt namens de fractie of er signalen zijn dat er Hoogeveense islamitische jongeren vertrokken zijn naar het buitenland.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl