Selecteq zet marathonschaatser Roelof Koops op straat

Roelof Koops
Roelof Koops
MARATHONSCHAATSEN - Na ploegleider Lammert Huitema uit Roden, schaatser Arnt Jalvingh uit Ruinen vertrekt nu ook Roelof Koops uit Eexterveen bij de marathonploeg van Selecteq.
Tot z'n eigen grote verbijstering kreeg Koops na de laatste natuurijs Grand Prix van afgelopen zaterdag in Biddinghuizen te horen dat hij de ploeg moet verlaten. Terwijl hij eerder te horen had gekregen dat hij zich geen zorgen hoefde te maken.

Duurde lang
"En dus heb ik ook niet verder gekeken. Ik zou na de Weissensee een gesprek krijgen, maar dat vond ik wel lang duren", aldus een teleurgestelde Koops.

Twee keer op kunstijs
Koops schaatst sowieso de komende twee wedstrijden op kunstijs; "Ik ben een man van m'n woord en wil de sponsor niet in de steek laten. Ik wil ook m'n goede wil tonen naar andere ploegen met belangstelling, want ik wil volgend jaar weer graag in het A-peloton rijden."

Gang van zaken
Lammert Huitema uit Roden stopte onverwachts zelf als ploegleider omdat hij het niet eens was met de gang van zaken binnen de ploeg. Arnt Jalvingh uit Ruinen kreeg al eerder te horen dat de ploeg niet verder met hem wilde.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl