Raad van Toezicht: Ziekenhuizen Hoogeveen en Stadskanaal behouden ic

HOOGEVEEN - Ziekenhuis Bethesda in Hoogeveen en Refaja in Stadskanaal houden een intensive care, tenzij regelgeving dat onmogelijk maakt. Dat zegt voorzitter Bas Eenhoorn van de Raad van Toezicht van Treant.
Dat blijkt uit een mail van Eenhoorn aan het comité Actie voor Bethesda die in handen is van RTV Drenthe.

Letterlijke tekst

Eenhoorn schrijft: "De RvT heeft zich ervan vergewist dat er sprake is van een gezamenlijk standpunt van RvB en de medische staf over de ic-zorg. Dat standpunt was en is, dat - binnen de huidige wet- en regelgeving, de huidige kaders en vanuit de doelstelling zoveel mogelijk zorg op de 3 ziekenhuislocaties in stand te houden- een ic op alle ziekenhuislocaties noodzakelijk is. Anders gezegd: er wordt niet getornd aan het huidige uitgangspunt van een ic op drie (3) locaties, tenzij wet- en regelgeving dat niet langer zouden mogelijk maken."

Plannen intensivisten

Uit stukken van intensivisten van Treant in het bezit van RTV Drenthe bleek eerder de ic's in Hoogeveen en Stadskanaal omgevormd worden tot special care en dat alle intensivisten vanuit Emmen gaan werken. Treant Zorggroep, de overkoepeling van de ziekenhuizen, liet begin dit jaar weten pas op 1 april conclusies te willen trekken hierover. Ze zeggen dat er nieuwe richtlijnen aankomen voor ic's.

Blij

Het actiecomité laat weten blij te zijn met deze uitspraak. "Niets positiever dan ook van de Raad van Toezicht een toezegging dat de ic op drie locaties gehandhaafd blijft. Daar zijn we als actiecomité blij mee en we hopen dat we ons nu geen zorgen meer hoeven maken."

Eerder hierover:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl