Huizen Fabrieksweg Hoogeveen blijken illegaal bewoond

HOOGEVEEN - Tien huishoudens aan de Fabrieksweg in Hoogeveen hebben te horen gekregen dat hun woningen een bedrijfsbestemming hebben.
De bewoners zeggen dat nooit te hebben geweten. Het kwam toevallig aan het licht via een makelaar. Sommige bewoners wonen al tientallen jaren aan het doodlopende straatje. Eén bewoner zelfs al meer dan zestig jaar. Geen van allen wist dat het om bedrijfswoningen ging. Volgens de gemeente is al sinds 1959 sprake van een bedrijfsbestemming. Mensen moeten zelf onderzoeken wat de bestemming van een pand is, als ze een huis kopen.
Illegale bewoning
De huizen worden ruim zeventig jaar lang illegaal bewoond. Een van de huizen staat te koop en verkopen wordt zo een stuk lastiger. De gemeente heeft toegezegd niet te handhaven, maar omliggende bedrijven kunnen de gemeente vragen dat wel te doen. Volgens wethouder Anno Wietze Hiemstra kan het plan niet gewijzigd worden, want dan moeten omliggende bedrijven opeens aan veel strengere eisen voldoen.

Inmiddels hebben de bewoners van de Fabrieksweg zich verenigd in een belangengroep. Samen hopen ze een definitieve oplossing te vinden. Volgens de wethouder is dat niet mogelijk.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl