Overheidsregels bezorgen recreatieondernemers kopzorgen

NORG - "We hebben meer last van de overheid dan plezier." Dat zei Vej Adler van het Gevangenismuseum in Veenhuizen tijdens een bijeenkomst van de PvdA-statenfractie in Norg.
Thema van de avond was 'Recreatie en toerisme en de rol van de overheden'. Adler wees onder meer op het niet-doorgaan van het theaterstuk Het Pauperparadijs bij het museum, doordat de juiste vergunningen niet op tijd rond waren. En ze verbaasde zich over de vraag van de provincie aan het museum hoe het gesteld was met de temperatuur en luchtvochtigheid in de vitrines gedurende de laatste vijf jaar

Regeldruk
PvdA-gedeputeerde Ard van der Tuuk erkende dat in het algemeen de regeldruk in Nederland groot is. Daarbij merkte hij wel op dat minder regels inhoudt dat ook geaccepteerd moet worden dat evenementen soms overlast meebrengen, zoals Het Pauperparadijs. Daar maakten omwonenden bezwaar tegen.

Van der Tuuk vindt kritiek op de overheid prima maar omgekeerd moet de overheid ondernemers mogen aanspreken als ze een tandje bij moeten zetten. Overigens ziet hij veel kansen voor de recreatiesector in Noord-Drenthe.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl