ZZVV zevende Drentse club bij laatste 16 in districtsbeker

zzvv
zzvv
VOETBAL - ZZVV heeft zich ten koste van SC Elim geplaatst voor de achtste finales van de noordelijke districtsbeker. De nummer 3 van de zaterdag 3e klasse D versloeg de nummer 2 van de zaterdag 4e klasse D met 2-1.
Voor SC Elim is het tweede nederlaag op rij en ook de tweede nederlaag in een officiële wedstrijd dit seizoen. Niet zo verwonderlijk als je bedenkt dat de club van trainer Jan Otto Benjamins sinds twee weken vrijwel gehalveerd is. Liefst vijf spelers zijn de rest van het seizoen geschorst naar aanleiding van een vechtpartij bij hun zaalvoetbalclub ZVVH uit Hoogeveen in december van het vorig jaar.

Bastiaan Paul Bulthuis werd de matchwinner voor ZZVV. Hij scoorde 11 minuten voor tijd de 1-2, nadat Elim al vroeg in de eerste helft op 1-0 kwam. Nog voor rust werd het gelijk door Bas Uiterwijk Winkel.

Teller op zeven, op naar negen Drentse clubs

Met ZZVV staat de teller van Drentse clubs die de laatste 16 hebben bereikt in de noordelijke districtsbker op zeven. Achilles 1894, WKE, ACV, HZVV, vv Emmen en SC Erica zijn de andere zes clubs uit onze provincie. Daar kunnen donderdagavond nog twee Drentse verenigingen bijkomen: Actief en TEVV.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl