Onderzoek rond binnenhalen Plopsa krijgt geen vervolg

Plopsa Indoor Coevorden
Plopsa Indoor Coevorden
COEVORDEN - Er komt geen vervolgonderzoek naar de gang van zaken rond het binnenhalen van Plopsa Indoor Coevorden.

Het Seniorenconvent van de gemeente Coevorden heeft dat besloten. Daarin zitten alle fractievoorzitters in die gemeente.

Belasting

Vorig jaar blijkt dat de gemeente Coevorden een geplande belasting op toegangskaartjes niet kan invoeren, omdat daarover in 2007 afspraken zijn gemaakt met Plopsa. Burgemeester Bouwmeester zegt niet te zijn geïnformeerd over die deal. Maar de toen verantwoordelijke wethouder Roeles zegt dat Bouwmeester er wel van weet.
Uit onafhankelijk onderzoek blijkt later dat alle collegeleden uit de periode 2006 tot augustus 2014, op één iemand na, niets wisten van de afspraak met Plopsa.

Brief

De collegeleden komen achter de afspraak met het attractiepark door een brief van Plopsa aan de gemeente. Buiten deze brief zijn er geen bewijzen gevonden voor het bestaan van de afspraak.

Geen nieuwe inzichten

De leden van het Seniorenconvent verwachten niet dat eventueel vervolgonderzoek nieuwe inzichten oplevert, Daarom stellen ze de Coevorder raad voor om af te zien van vervolgonderzoek.

Eerder hierover:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl