Tuincentrum en gemeente Assen moeten weer om de tafel

ASSEN - Tuincentrum Rudolphus en de gemeente Assen moeten weer met elkaar in gesprek. Dat is de voorlopige conclusie van een kort geding dat door de ondernemer Rudolphus is aangespannen.

De partijen krijgen tot juni om weer samen op te trekken, tot die tijd is de zaak aangehouden.

'Gemeente werkt niet mee'
Het tuincentrum heeft de gemeente voor de rechter gesleept omdat de gemeente niet mee wil werken aan een verhuizing naar Amelte, langs de Rolderhoofdweg. Het tuincentrum staat nu langs de Graswijk, maar kwam daar in de verdrukking door de plannen voor industrieterrein Assen-Zuid.

Overeenkomst
Het tuincentrum en de gemeente hadden een principe-overeenkomst waarbij de gemeente het tuincentrum zou helpen met verhuizing. Die overeenkomst liep op 1 juni 2014 af. Volgens de gemeente omdat Rudolphus de zaak stagneerde. Volgens het tuincentrum was het juist de gemeente die niet over de brug kwam.

De rechter wil dat de ondernemer en de gemeente proberen weer op hetzelfde pad te komen richting verplaatsing van het bedrijf. De deadline ligt op 1 juni; indien nodig wordt de zaak dan weer hervat.

Eerder hierover:

- Tuincentrum Rudolphus sleept gemeente Assen voor rechter

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.