Fluitenberg breidt uit dankzij bouw van maximaal 55 woningen

FLUITENBERG - De uitbreiding van Fluitenberg met maximaal 55 woningen is gestart. Twee van de drie bouwlocaties in het dorp worden momenteel bouwrijp gemaakt.
Het gaat om de bouwlocaties aan de Schuinedijk en de Vijfhoek. Als eerste wordt er gebouwd aan de nieuwe straat de Raatakkers. Daar komen rijtjeswoningen, twee-onder-één-kapkoopwoningen en vrije kavels waar een woning naar eigen keuze kan worden gebouwd.

Hegeman bouwt, Actium verhuurt
Bouwbedrijf Hegeman heeft in samenwerking met de gemeente en woningcorporatie Actium een woningbouwplan ontwikkeld. De verkoop van kavels en woningen neemt Hegeman voor zijn rekening. De huurhuizen komen voor rekening van Actium.
Eind april moeten de locaties bouwrijp zijn en wordt begonnen met de bouw van de huurwoningen.

Fluitenberg uiteindelijk een kwart groter
Het totaal van 55 woningen (eerst 43 en later nog eens 12) wordt verdeeld over drie bouwlocaties: Schuinedijk, De Vijfhoek en Fluitenbergseweg-Noord.
Behalve voor Fluitenbergers en starters uit het dorp zijn de nieuwbouwwoningen ook bedoeld voor andere inwoners van de gemeente en mensen die zich in de gemeente willen vestigen. Wanneer de locatie Fluitenberg-Noord aan de beurt is, is onbekend.

Tegenstanders
Fluitenberg was lang verdeeld over de nieuwbouw. Uiteindelijk bleven drie tegenstanders over, die de zaak uitvochten tot aan de Raad van State. Maar de raad veegde de argumenten dat het dorp te groot gaat worden, dat er door de huidige economie minder woningen nodig zijn en dat er een jarenlange bouwput ontstaat, allemaal van tafel.


💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl