Werkgroep Anne K. hoopt op flinke celstraf voor oplichter

ASSEN/EELDE - De werkgroep Anne K. die al langer dan een jaar achter oplichter Anne K. aanzit, hoopt op een flinke celstraf voor de man. Ook hopen ze dat hij behandeld wordt.

Morgen staat de 50-jarige K. uit Eelde voor de rechter in Groningen.


De werkgroepleden Jan en Frea wijzen op de vele slachtoffers die Anne K. de afgelopen jaren heeft gemaakt met zijn oplichtingspraktijken. Hij heeft daarbij veel alleenstaande vrouwen geld afhandig gemaakt, nadat hij ze via datingsites leerde kennen. Velen trapten in zijn "gladde, gefantaseerde en soms zielige praatjes."


Tienduizenden euro's
Ook werden huurauto's niet betaald en liet hij hotels en bed en breakfasts achter met onbetaalde rekeningen. Volgens de werkgroep loopt de schade die Anne K. hiermee aanrichtte zeker in de tienduizenden euro's.


Coby Schotanus uit Assen is 500 euro kwijtgeraakt, nadat hij met haar pinpas aan de haal ging. Zij zegt: "godzijdank dat hij nu eindelijk berecht wordt." Morgen gaat ze ook zeker naar de rechtszaak, net als enkele andere slachtoffers.


Al vier maanden celstraf
Voor eerdere oplichtingspraktijken is Anne K. al veroordeeld tot vier maanden cel en vier maanden voorwaardelijk. Maar hij ging tegen deze straf in hoger beroep en later in cassatie.

Die zaak heeft Anne K. verloren en dus moet hij die straf nog uitzitten.


Eerder hierover:

Oplichter Anne K. in februari voor de rechter

Werkgroep Anne K: justitie doet niet genoeg om hem te pakken

Meer over dit onderwerp:
Assen Eelde
Deel dit artikel: