Drentse Jetta Klijnsma: Alescon is trendsetter

ASSEN - Ze is staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en ze komt uit Drenthe. Jetta Klijnsma (PvdA) uit Hoogeveen is vandaag op werkbezoek in de provincie.

"Ik heb hier familie wonen, dus ik kom hier nog regelmatig. Het is goed toeven hier," zegt Klijnsma.
'Alescon is goed bezig'
Klijnsma is onder meer bij werkvoorzieningschap Alescon in Hoogeveen geweest. Sinds 1 januari moeten de werknemers van sociale werkvoorzieningsschappen aan het werk gesteld worden in het bedrijfsleven. "Ze zijn daar goed bezig. Veel mensen die daar niet konden blijven zijn nu doorgestroomd."
Bij de sociale werkplaatsen EMCO en Reestmond gaat het vinden van regulier werk stroever. Daar dreigden veel mensen tussen wal en schip te vallen. Tijdelijke contracten werden niet omgezet in vaste contracten, maar uiteindelijk werden ze wel aangenomen. "Je kan die mensen beter in dienst houden dan ze thuis te laten zitten," zegt Klijnsma.
Klijnsma wil samen met ondernemers in de provincie kijken hoe de werkgelegenheid gestimuleerd kan worden. "Landelijk is er 600 miljoen euro beschikbaar hiervoor."
Philips in Emmen
Over de sluiting van Philips Lightning in Emmen is Klijnsma minder stellig dan partijleider Diederik Samsom. Hij zei tijdens een werkbezoek dat de fabriek moet blijven. Klijnsma zegt daarover: "Er is nog niks definitief, dus het is nog te vroeg om daarover door te denken. Wel is het belangrijk dat de werkgelegenheid in Emmen blijft."
Klijnsma is verder nog bij Actium en het Drents Archief in Assen geweest. En ze heeft schaakborden uitgedeeld in het asielzoekerscentrum in Hoogeveen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl