Gall gooit Misidjan meteen voor de leeuwen

VOETBAL - Cendrino Misidjan start vrijdagavond in de thuiswedstrijd van FC Emmen tegen Sparta meteen in de basis. De linksback, die de rest van dit seizoen op amateurbasis speelt voor de Drentse club, vervangt Gaby Jallo die binnenkort onder het mes gaat vanwege een beknelde zenuw in zijn onderrug. Marko Meerits is hersteld van zijn enkelblessure en lost Wesley de Ruiter weer af onder de lat. Sander Rozema en Boy Deul zijn nog niet inzetbaar.
Over de laatste twee is trainer Joop Gall hoopvol gestemd richting volgende week, wanneer FC Emmen op bezoek gaat bij FC Volendam. "Hoever ze dan zijn weet ik niet. Het kan zijn dat ze mee kunnen voor een invalrol, maar wellicht zelfs als basisspeler."

Misidjan

Misidjan start dus in de basis tegen zijn oude club. "We hebben het eerst wel met hem besproken, omdat hij al een tijdje geen wedstrijd heeft gespeeld. Maar hij staat er fysiek goed op. Daarnaast vinden we dat we met hem ook meer balans in het elftal hebben."

"Sparta kan van ons winnen, wij kunnen van Sparta winnen"

Sparta is volgens Gall geen ploeg waarvan Emmen moet winnen. "Dan doe je ze tekort. Sparta kan van Emmen winnen en wij hebben een ploeg die hen kan verslaan. Dat is de realiteit. Sinds de trainerswisseling zijn ze van systeem veranderd. Ze spelen nu 4-4-2 in plaats van 4-3-3 en er is wel een andere scherpte te bespeuren bij de Rotterdammers. Daar moeten we klaar voor zijn."

Laatste kans in strijd om deze periode

Volgens Gall is het duel tegen Sparta er één met dubbele belangen. In de strijd om onze positie op de algehele ranglijst, maar ook in de strijd om de 3e periode. Daarin staan er veel clubs dichtbij elkaar. Bovendien speelt de koploper in de periode, VVV, tegen Roda JC. Er kan dus nog iets in het vat zitten bij een overwinning.

"We moeten ook naar beneden kijken"

Maar de Groninger oefenmeester benadrukt dat er ook naar beneden gekeken moet worden. "Dat is nou eenmaal de realiteit. Dat we nu zo hoog staan wil niet zeggen dat we daar zo één, twee, drie blijven staan. Als we play-offs halen is dat een feest. Als we de play-offs halen en ook nog de eerste ronde ontlopen en in de halve finale mogen instromen dan is het dubbel feest."

Opstelling

FC Emmen start tegen Sparta met de volgende spelers: Meerits; Bakkati, Pedro, Siekman, Misidjan; Olijve, Vossebelt, Bannink; Peters, Bergkamp en Laghmouchi

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl