PvdA wil onderzoek naar zonnepark in Veenkoloniën

Zonnepanelen
Zonnepanelen
ASSEN - De PvdA in Drenthe wil een haalbaarheidsonderzoek naar een groot zonnepark in de Veenkoloniën. Daarmee wil de partij proberen het aantal van vijftig windmolens in het gebied terug te dringen.
Vorige week gaf gedeputeerde Rein Munniksma al aan niet blij te zijn met de definitieve keuze van minister Henk Kamp voor vijftig windmolens in het Veenkoloniale gebied van de gemeenten Aa en Hunze en Borger-Odoorn.
Vooral het insluiten van het dorp Drouwenermond tussen rijen windmolens is de gedeputeerde een doorn in het oog.

Onacceptabel
Maar het is verkiezingstijd en dus gooit PvdA-lijsttrekker Ard van der Tuuk er een schepje bovenop. "Wij vinden het onacceptabel dat er mensen zijn, die voor en achter hun woning windmolens krijgen."

Een actiegroep tegen windmolens heeft inmiddels een alternatief plan gelanceerd. Dat gaat uit van een gebied van 250 hectare met zonnepanelen. De PvdA wil kijken of zo'n groot zonnepark ervoor kan zorgen dat er minder windmolens nodig zijn.

Andere partijen in Drenthe vinden dat er vanwege het grote verzet helemaal geen windmolens in Drenthe moeten komen, zoals de PVV.
De nieuwkomers Sterk Lokaal en 50PLUS hebben grote moeite met de huidige procedure rond de windmolens. Zo vindt Sterk Lokaal dat er in heel Drenthe gekeken moet worden naar locaties voor windenergie en niet alleen in Zuidoost-Drenthe en de Veenkoloniën.
De partij 50PLUS vindt dat de hele procedure voor windmolens over moet.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl