Midden-Drenthe is nog niet klaar voor nieuwe burgemeester

BEILEN - Midden-Drenthe is nog niet toe aan een nieuwe burgemeester. Dat bleek vanavond in een extra raadsvergadering met Commissaris van de Koning Jacques Tichelaar.
De onderlinge verhoudingen in de gemeenteraad zijn nog niet goed genoeg hersteld. Die bereikten vorig jaar een dieptepunt. Toen moest burgemeester Jan Broertjes kort na zijn herbenoeming opstappen, vanwege gebrek aan vertrouwen.

'Niet nog zo'n fiasco'

Zo'n fiasco wil Harma van der Roest van D66 niet nog eens meemaken: "Ik kan natuurlijk niet vertellen hoe de herbenoeming van de vorige burgemeester is gegaan. Maar als we met dezelfde mensen de benoeming moeten doen van de nieuwe burgemeester wil ik daar graag ondersteuning bij hebben, om dat proces goed te laten verlopen."

Onder begeleiding van de Galan Groep vinden met ieder raads- en collegelid gesprekken plaats om de onderlinge omgang te verbeteren.

Dat gaat volgens alle betrokkenen de goede kant op, maar ze zijn er nog niet.

Tussenpaus blijft

Daarom moet de bemiddelend tussenpaus, waarnemend burgemeester Ton Baas, langer blijven. In september moet de profielschets voor de nieuwe burgemeester klaar zijn. Die kan dan januari volgend jaar worden benoemd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl