Wethouder Otter past parkeerplannen Marktplein Emmen aan

Onzekerheid over parkeren Emmen blijft (archieffoto)
Onzekerheid over parkeren Emmen blijft (archieffoto)
EMMEN - Ondanks boosheid bij de oppositie in Emmen komen er toch extra parkeerplaatsen op het Marktplein. Wel doet wethouder Otter wat water bij de wijn.
Geen twintig maar zestien parkeerplaatsen, twee rijen geparkeerde auto's in plaats van drie en meer groen. "Daarmee ga ik in op een aantal bezwaren die zijn geuit," zegt Otter.

Veel ophef over aanpassen plannen zonder overleg

Tijdens een raadsvergadering eind januari ontstond veel ophef over de parkeerplaatsen op het Marktplein in het centrum van Emmen. De wethouder verhoogde zonder overleg het aantal parkeerplaatsen van vijf naar twintig. Dat leverde hem veel kritiek op.

Otter ging daarom opnieuw in gesprek met omwonenden en winkeliers en legde de aanleg van de parkeerplaatsen stil. De wethouder heeft nu dus de plannen aangepast.

Oppositiepartijen zijn het er niet mee eens

Meerdere oppositiepartijen blijven kritiek hebben op de plannen. "Ik erken dat niet alles goed is gegaan en dat de communicatie beter had gekund." aldus wethouder Otter.

De oppositiepartijen ChristenUnie, D'66, VVD, Lef!, Seniorenbelang Noord, GroenLinks en DOP dienden samen een motie in om het oorspronkelijke besluit van vijf parkeerplaatsen alsnog uit te voeren. Die motie haalde het niet.
Eerder hierover:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl